Kurczak w kokosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kawałki kurczaka w panierce kokosowej.

Potrzebne składniki

• Filet z kurczaka - 1/2 kg
• Olej - 6 łyżka(i)
• Jajko - 1 szt.
• Wiórki kokosowe - 10 dkg
• Mleko - 3 łyżka(i)
• Sól, pieprz
• Cukier - 1 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w różnej wielkości kawałki. Jajko rozbełtać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z kokosem, dodać sól, pieprz i cukier. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku, następnie w panierce. Smażyć do 5 minut z każdej strony.

Jak podawać?

Podawać z ryżem i surówką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher