|
||||||||||
Kurczak w kokosieKrótki opis potrawyKawałki kurczaka w panierce kokosowej.Potrzebne składniki Filet z kurczaka - 1/2 kg Olej - 6 łyżka(i) Jajko - 1 szt. Wiórki kokosowe - 10 dkg Mleko - 3 łyżka(i) Sól, pieprz Cukier - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w różnej wielkości kawałki. Jajko rozbełtać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z kokosem, dodać sól, pieprz i cukier.
Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku, następnie w panierce. Smażyć do 5 minut z każdej strony.
Jak podawać?Podawać z ryżem i surówką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|