|
||||||||||
Jajka w sosie śmietanowymKrótki opis potrawyJajka w sosie śmietanowymPotrzebne składniki 6 jaj na twardo, 20 dag gęstej śmietany, 5 dag chrzanu startego, sól cukier ocet. Etapy przyrządzania2
Sporządzić gęsty sos: do śmietany dodać utarty chrzan, sól, ocet i cukier do smaku . Jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc jedno obok drugiego leżąco .Jaja oblać sosem, przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi. Posypać drobno krajaną zieleniną, zwłaszcza koperkiem.Półmisek przybrać listkami sałaty i rzodkiewką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|