|
||||||||||
RAFFAELLOKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki BISZKOPT jajka - 5 szt. mąka - 1 szkl. mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i) olej - 2 1/2 łyżka(i) ocet - 1 1/2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) cukier - 1 szkl. cukier wanilowy - 1 szt. MASA "śnieżka" - 3 można więcej op. biała czekolada - 2 op. żelatyna - 2 łyżka(i) wiórka kokosowe - 1 op. Etapy przyrządzania1
BISZKOPT:
Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo żółtka, olej i ocet, wszystko miksować i na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszać
2
MASA: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach mleka zimnego. Resztę zagotować i dodać czekoladę w kawałkach i żelatynę, mieszać do rozpuszczenia czekolady. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Wsypać „śnieżki” i miksować 10-15 minut. Dodać wiórki i miksować jeszcze 5 minut. Masę wyłożyć na biszkopt i wyrównać.
3
Schłodzić w lodówce. Można górę posypać wiórkami lub zetrzeć białą czekoladę na tarce o grubych oczkach
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
przepis bardzo mi sie podoba i zmaierzam upiec to ciasto, ale mam jendo pytanie, ile potzrba mleka?
autor: shookataa dodany dnia 2008-08-07 00:48:35