|
||||||||||
Zupa serowo-pieczarkowaKrótki opis potrawyZupa z trzema wariantami "bazy" od szybkiej do wymagającej troszkę więcej czasu. Wybierz wariant najlepszy dla siebie.Potrzebne składniki pieczarki - 20 dag masło - 4 dag włoszczyna - 1 op. lub zupa pieczarkowa w torebce - 1 op. lub kostak rosołowa - 3-4 szt. trójąty serka topionego - 6 szt. sól, pieprz, jarzynka Przydatne akcesoriagarnek, patelnia, nóż, łyżka :)Etapy przyrządzania1
Pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plasterki i dusimy na rozgrzanym tłuszczu.
2
Wersja 1 najprostsza:
Zupę z torebki przygotować według przepisu na opakowaniu . W tej zupie rozpuszczamy serki topione. Na koniec dodajemy uduszone pieczarki i doprawiamy do smaku.
3
Wersja 2:
Do 2 litrów wrzącej wody dodajemy kostki rosołowe. Tak jak wyżej , w rosole rozpuszczamy serki potem dodajemy pieczarki, doprawiamy i gotowe.
4
Wersja 3 "najtrudniejszy"
Z włoszczyzny i 2 l wody gotujemy wywar. W wywarze rozpuszczamy serki topione. Dodajemy uduszone pieczarki, doprawiamy do smaku.
5
Zupkę podajemy z makaronem:)
Smacznego
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|