|
Mięsko w placku pita
Krótki opis potrawy
Pychota
Potrzebne składniki
mięso (szynka, cielęcina, wieprzowina) - 30 dag
pomidor - 2 szt.
cebula - 1 szt.
placki typu pita - 4 szt.
ziemniaki - 4 szt.
przyprawa do mięsa
sos: majonez - 2 łyżka(i)
śmietana gęsta - 2 łyżka(i)
czosnek - 1/2
oliwa - 1/2 filiżanki
oregano - 1 łyżeczka(i)
Etapy przyrządzania
1
Mięso pokroić w kosteczkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Podsmażyć na złoty kolor
2
Pomidory, cebulę umyć i pokroić w pół księzyce. Poprzekładać do miseczek każde osobno.
Majonez zmieszać ze śmietaną, dodać zmiażdżony czosnek, Dokładnie wymieszać. Przełożyć do miseczki.
3
Placki ułożyć na blaszce, posmarować od góry oliwą wymieszaną z oregano. Podgrzać w piekarniku średnio gorącym przez 5 minut
4
Ziemniaki umyć, pokroić na frytki i usmażyć.
5
Podgrzane placki położyć na talerz. Wszystkie miseczki z produktami serwować na stole. Na placki kładziemy po kolei sos, pomidory, frytki, mięso, cebulę. Zawijamy i gotowe. Smacznego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.
Wasze komentarze (0)
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.
Dodaj komentarz
Powrót do poprzedniej strony
|
|
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?

i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce, a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
|
|