|
||||||||||
Polewa karmelowaKrótki opis potrawydo lodów, naleśników, musów, owocówPotrzebne składniki cukier - 20 dag woda - 220 ml masło - 5 łyżka(i) śmietana 30% - 75 ml aromat waniliowy - kilka kropel Etapy przyrządzania1
Cukier wsypać do rondla, mieszając lekko zarumienić na małym ogniu. Wlać połowę wody, dokładnie wymieszać. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać wlać pozostałą wodę. Gotować nie przerywając mieszania, az cukier całkowicie się rozpuści, a syrop zgęstnieje. Rondelek zdjąć z ognia. Dodać miekkie masło, delikatnie wymieszać. Rondelek postawić na małym ogniu, zagotować mieszając. Zdjąc z ognia. Gdy polewa lekko przestygnie dodać śmetanę i kilka kropel aromatu wanilowego
Wasze komentarze (2)
hehe
To ładna niezdara kuchenna jesteś. Mnie wyszło cudnie, gesty, słodki o pięknym kolorze i zapachu no i co najważniejsze smaku. autor: Anonim dodany dnia 2013-04-04 22:27:55 Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
robilam ten karmel a wyszla jakas woda o smaku tluszczu i karmelu zmarnowany czas i skladniki...
autor: Anonim dodany dnia 2012-02-05 20:28:48