Polewa karmelowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

do lodów, naleśników, musów, owoców

Potrzebne składniki

• cukier - 20 dag
• woda - 220 ml
• masło - 5 łyżka(i)
• śmietana 30% - 75 ml
• aromat waniliowy - kilka kropel

Etapy przyrządzania

1
Cukier wsypać do rondla, mieszając lekko zarumienić na małym ogniu. Wlać połowę wody, dokładnie wymieszać. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać wlać pozostałą wodę. Gotować nie przerywając mieszania, az cukier całkowicie się rozpuści, a syrop zgęstnieje. Rondelek zdjąć z ognia. Dodać miekkie masło, delikatnie wymieszać. Rondelek postawić na małym ogniu, zagotować mieszając. Zdjąc z ognia. Gdy polewa lekko przestygnie dodać śmetanę i kilka kropel aromatu wanilowego
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (2)

fuj fuj fuj!
robilam ten karmel a wyszla jakas woda o smaku tluszczu i karmelu zmarnowany czas i skladniki...
autor: Anonim dodany dnia 2012-02-05 20:28:48
hehe
To ładna niezdara kuchenna jesteś. Mnie wyszło cudnie, gesty, słodki o pięknym kolorze i zapachu no i co najważniejsze smaku.
autor: Anonim dodany dnia 2013-04-04 22:27:55

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher