|
||||||||||
Zupa szczawiowaKrótki opis potrawyZupa szczawiowaPotrzebne składniki 25 dag kości 25 dag włoszczyzny 1 duża garść szczawiu 2-3 jajka 1/4 l śmietany 3 dag mąki przyprawa Maga, sól, zielona pietruszka Etapy przyrządzania1
Warzywa i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar.
2
Szczaw opłukać i pokroić, dodać do wywaru.
3
Zupę podprawić mąką rozmieszać ze śmietaną. Zagotować, doprawić solą i przyprawą do zup(Maga)
4
Do zupy dodać pokrojone jajka ugotowane na twardo i zieloną pietruszkę.
5
Można również dodać trochę masła.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|