Zupa pieczarkowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa pieczarkowa

Potrzebne składniki

• 1 wiązka włoszczyzny
• 20 dag pieczarek
• 1 cebula
• 5 dag masła
• 1 łyżeczki mąki
• 1/2 szklanki śmietany
• sól, pieprz, zielenina

Etapy przyrządzania

1
Obraną włoszczyznę pokroić w słupki, podsmażyć razem z drobno pokrajanymi pieczarkami i cebulą. Podsmażoną włoszczyznę i pieczarki zalać 1,5 l wrzącej wody, gotować pod przykryciem około 25 minut. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, podprawić zupę, zagotować. Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem, podawać z natką pietruszki lub zielonym koprem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher