|
||||||||||
Kluski śląski z sosem pieczarkowym.Krótki opis potrawyKluski śląski z sosem pieczarkowym.Potrzebne składniki 1 kg ziemniaków 15 dag mąki ziemniaczanej 1 jajko 4 dag mąki do podsypania 5 dag słoniny do polania sól Etapy przyrządzania1
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę i do jeszcze ciepłych dodać jajko, wymieszać na jednolitą masę a następnie połączyć z mąką ziemniaczaną.
Formować okrągłe knedle robiąc na środku małe wgłębienie. Gotować ok. 5 min.
Przygotować sos pieczarkowy.
Kluski wrzucać partiami na wrzącą osolona wodę zamieszać, przykryć.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|