|
||||||||||
SzodonKrótki opis potrawySos z winaPotrzebne składniki 0,425 l białego wina wytrawnego 2 łóztka 1 jajko 10 dag cukru 15 g skórki cytrynowej Etapy przyrządzania1
Żółtka i jajko ubić z cukrem na pulchną masę.
Wino zagotować i wlewać cienkim strumieniem do jaj ciągle ubijając.
Zaparzyć sos na parze do utraty zapachu surowych jaj
Pod koniec dodać skórkę cytrynową. Sos zdjąć z pary.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|