|
||||||||||
Szarlotka drożdżowaKrótki opis potrawyszarlotkaPotrzebne składniki mąka - 50 dag suszone drożdże - 2 torebki mleko - 1 szkl. masło - 10 dag cukier - 15 dag migdały w płatkach - 150 g jabłka - 3 szt. cukier waniliowy zapach cytrynowy Etapy przyrządzania1
Ciasto: wszystko oprócz masła wyrobić. Masło stopniowo i po trochu dodawać do ciasta. Wyrabiać, aż przestanie się kleić do rąk. Odstawić na dwie godziny. W formie posmarowanej masłem układać na przemian ciasto, pokrojone jabłka i znowu ciasto. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec 30-35 minut w temp. 220 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|