Szarlotka drożdżowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

szarlotka

Potrzebne składniki

• mąka - 50 dag
• suszone drożdże - 2 torebki
• mleko - 1 szkl.
• masło - 10 dag
• cukier - 15 dag
• migdały w płatkach - 150 g
• jabłka - 3 szt.
• cukier waniliowy
• zapach cytrynowy

Etapy przyrządzania

1
Ciasto: wszystko oprócz masła wyrobić. Masło stopniowo i po trochu dodawać do ciasta. Wyrabiać, aż przestanie się kleić do rąk. Odstawić na dwie godziny. W formie posmarowanej masłem układać na przemian ciasto, pokrojone jabłka i znowu ciasto. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec 30-35 minut w temp. 220 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher