|
||||||||||
Muss z poziomek lub truskawekKrótki opis potrawymussPotrzebne składniki 50 dag jagód 4 białka (piana) 12 dag cukru 1/2 dag żelatyny Etapy przyrządzania1
Żelatynę namoczyć, zaląc 1/16 l wody, rozpuścić.Owoce przebrać, opłukać, osączyć.
Ubić sztywną pianę, do piany dodawać po trochu cukier, owoce, żelatynę, ubijając, jeśli trzeba. muss zabarwić różowym barwnikiem.
Gdy muss zacznie gęstnieć ułożyć na półmisku szklanym spiętrzając go zastudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|