|
||||||||||
Sos chrzanowy na rosoleKrótki opis potrawySosik chrzanowyPotrzebne składniki 10 dag chrzanu cukrowego 1/4 l rosołu 2 dag masła PODPRAWA 25 dag śmietany 2 dag mąki sól ocet, cukier Etapy przyrządzania1
Chrzan opłukać, obrać, zetrzeć.
Zagotować rosół z masłem.
Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego rosołu, mieszając zagotować, dodać chrzan, sól, ocet, cukier do smaku, wymieszać, zagotować, wlać do sosjerki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|