|
||||||||||
Gulasz z pieczarkamiKrótki opis potrawySmaczny gulasz z pieczarkami!Potrzebne składniki mięso bez kości - 30-40 dag pieczarki - 30 dag cebula - 1 masło - 1 łyżka(i) trochę tłuszczu do smażenia sól pieprz śmietana - 1/2 szkl. mąka - 1 łyżka(i) Przydatne akcesoria-patelnia-nóż -rondel Etapy przyrządzania1
Mięso pokrajać w nieduże kawałki, posolić, lekko popieprzyć i obrumienić na tłuszczu na patelni. Cebulę drobno posiekać i włożyć do rondla, dodać masło, podlać 1 łyżką wody i dusić na małym ogniu.
2
Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, poszatkować i dodać do mięsa. Dusić razem, aż mięso będzie miękkie. Wówczas wymieszać 1 łyżkę mąki ze śmietaną, wlać do potrawy i zagotować. Smacznego!
Jak podawać?Podawać z kaszą gryczaną na sypko, z ryżem i sałatą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|