Gulasz z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anlolek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczny gulasz z pieczarkami!

Potrzebne składniki

• mięso bez kości - 30-40 dag
• pieczarki - 30 dag
• cebula - 1
• masło - 1 łyżka(i)
• trochę tłuszczu do smażenia
• sól
• pieprz
• śmietana - 1/2 szkl.
• mąka - 1 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

-patelnia
-nóż
-rondel


Etapy przyrządzania

1
Mięso pokrajać w nieduże kawałki, posolić, lekko popieprzyć i obrumienić na tłuszczu na patelni. Cebulę drobno posiekać i włożyć do rondla, dodać masło, podlać 1 łyżką wody i dusić na małym ogniu.
2
Pieczarki umyć pod bieżącą wodą, poszatkować i dodać do mięsa. Dusić razem, aż mięso będzie miękkie. Wówczas wymieszać 1 łyżkę mąki ze śmietaną, wlać do potrawy i zagotować. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać z kaszą gryczaną na sypko, z ryżem i sałatą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: anlolek
anlolek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (11)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher