|
||||||||||
Zapiekanka z pieczarkami, boczkiem i kiełbasąKrótki opis potrawyProsta zapiekana, którą na pewno polubi Twoja rodzina!Potrzebne składniki Ziemniaki - 1 kg Pieczarki - 10 dkg Cebula - 1 szt. Kiełbasa (taka jaką lubisz) - 30 dkg Boczek wędzony, gotowany - 30 dkg Jaja - 4 szt. Śmietana zwykła - 0,5 szkl. Ser żółty (najlepiej ostry) - 30 dkg sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki ugotować, po ostudzeniu pokroić w plastry. Na patelni usmażyć pokrojąną w półksiężyce cebulkę. Boczek i kiełbasę pokroić w grubą kostkę i dorzucić do cebuli. Pieczarki udusić ze szczyptą vegety.
2
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, na to położyć boczek i kiełbasę. Przykryć warstwą ziemniaków. Jajka rozbełtać ze śmietaną, zalać zapiekankę. Wierzch posypać startym serem i zapiekać 30min. w 180 st.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|