|
||||||||||
Zupa wiejskaKrótki opis potrawyZupka dobra na obiad.Potrzebne składniki duże ziemniaki - 4 marchew - 1 pietruszka - 1 kawałek selera mała kapusta włoska - 1/4 nać selera posiekane pieczarki - 1 szkl. mąka - 1 łyżka(i) cebula - 1 smalec lub masło - 3 łyżka(i) pieprz sól majeranek kminek ząbki czosnku - 2 Przydatne akcesoria-nóż-deska do krojenia -garnek -patelnia lub rondelek -tarka Etapy przyrządzania1
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, wrzucić do wody z paroma ziarnkami kminku. Gotować 10 min. i odstawić. Pozostałe warzywa umyć, obrać, opłukać i pokrajać w kostkę. Na części tłuszczu zarumienić posiekaną cebulę, włożyć do niej warzywa, podsmażyć, oprószyć mąką, zalać wywarem z ziemniaków i na małym ogniu gotować około 30 min. Dodać pieczarki, czosnek utarty z solą, szczyptą pieprzu, majeranku, posiekaną natką selera i ziemniaki. Wszystko przez chwilę pogotować. Można dodać kostkę bulionową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|