|
||||||||||
Pierogi z truskawkamKrótki opis potrawyPyszne pierogi z truskawkami!Potrzebne składniki mąka pszenna - 2,5 szkl. jajko - 1 szt. letnia woda - kilka łyżka(i) truskawki - 500 g cukier - 2 łyżka(i) olej - 1 łyżka(i) sól Przydatne akcesorianóż i widelecEtapy przyrządzania1
Ciasto:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto
Pierogi z truskawkami:
1.Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić.
2.Ciasto rozwałkować na cienki placek i szklanką wykroić kółka.
3.Na kółka z ciasta nałożyć owoce, skleić brzegi.
Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do chwili, aż pierogi wypłyną.
Jak podawać?na ciepło z cukrem i jogurtem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|