|
||||||||||
PaschaKrótki opis potrawySmakołyk z bakaliami na Wielkanocny stółPotrzebne składniki mleko - 2 l kwaśna smietana - 1 szkl. jaja - 6 szt. masło - 1 kostka(i) cukier puder - niepełna szkl. bakalie (rodzynki, orzechy,morele, skórka z pomarańczy, gruszka, figi, wiśnie kandyzowane) - duża czkolada - 1/2 tabliczki Przydatne akcesoriaMikser, miska, tortownica lub inna formaEtapy przyrządzania1
Mleko zagotować, pod koniec wlawać rozmąconą kwaśną smietanę. Dodajemy po jednym jajku stale mieszając. Ogrzewamy na małym ogniu do uzyskania konsystencji sera. Następnie odcedzamy ser na durszlaku.
2
Ucieramy kostkę masła z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy odcedzony i ostudzony ser. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
3
Do gotowej masy dodajemy czekoladę (najlepiej gorzką) i bakalie pokrojone w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do wybranej formy. Schładzamy przez 12h.
Jak podawać?Paschę możemy zrobić na biszkopcie i zalać galaretką.UwagiPaschę należy schłodzić i przechowywać w lodówce. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|