|
||||||||||
Wiosenne naleśnikiKrótki opis potrawypyszny deser...Potrzebne składniki jajka - 2 szt. mąka - 2 szkl. kostka twarogu półtłustego - 250 g śmietana - 5 łyżka(i) pęczek szpinaku cebula - 1 sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Przygotować z wody ,jajek,mąki i odrobiny soli ciasto naleśnikowe a następnie upiec 12 naleśników.
2
2. Szpinak opłukać,osuszyć i pokroić dość grubo.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić szpinak i podsmażyć ok.10 min aż znacznie zmniejszy objętość.
3
3. Twaróg rozgnieść w misce ,dodać pokrojoną drobno cebulę i podsmażony szpinak.Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
4
4. Na naleśniki nakładać przygotowany farsz i składać w &koperty&.W żaroodpornym naczyniu wstawić naleśniki na chwilę do pieca żeby się podgrzaly.Podawać z gęstą ,kwśną śmietaną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|