|
||||||||||
Kurczak po ChińskuKrótki opis potrawy"Chińszczyzna"Potrzebne składniki pierś kurczaka - 1 olej koncentrat pomidorowy plastry ananasa - 6 cebula - 1 przyprawa KNORRA lub FIX do potraw chińskich - 1 przyprawa DELIKAT do mięsa przyprawa TAO-TAO sos sojowo-grzybowy sos do kurczaka firmy papryka (czerwona) - 1 Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w paski (podłużne i cienkie) i przyprawić solą i DELIKATEM, wrzucić na patelnię.
Następnie do tego dodać pokrojone w podłużne paski paprykę i cebulę, przyprawić przyprawą TAO-TAO i koncentratem pomidorowym. Poddusić wszystko, aby było miękkie. Potem dodać 300 ml wody, wrzucić pokrojone w kostkę ananasy i przyprawę KNORRA do potraw chińskich i sos do kurczaka "Pudliszki". Dusić do miękkości i mieszać. Podawać z ryżem.
SMACZNEGO!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|