|
||||||||||
Zapiekanki z pieczarkamiKrótki opis potrawyBardzo łatwe i smaczne.:)Potrzebne składniki mąka - 40 dag mleko - 4 łyżka(i) drożdże - 2 dag cukier - 1 łyżeczka(i) oliwa - 1 łyżka(i) pęczek dymki jajko - 1 szt. żołtko - 2 szt. pieczarki - 40 dag oregano kwaśna śmietana - 12 dag szynka - 10 dag pieprz ser gouda - 5 dag Etapy przyrządzania1
Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie , wsypać pokruszone drożdże.Wlać letnie mleko,wsypać cukier, wymieszać, przykryć, odstawić na 15 minut.Do zaczynu dodać jajko i żółtka, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.
2
Pokrojone dymki i pieczarki smażyć 5 minut na oliwie, przełożyć na papierowy ręcznik, osączyć z tłuszczu.Następnie wymieszać z kostkami szynki,posiekanym oregano i śmietaną.Przyprawić do smaku pieprzem.
3
Ciasto drożdżowe rozwałkować, wyciąć owalne bułeczki, brzegi zawinąć do środka.Bułki wypełnić farszem.Blachę wyłożyć pergaminem, umieścić na niej bułki, posypać serem, piec 12-15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|