Zapiekanki z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
• Z grzybami
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo łatwe i smaczne.:)

Potrzebne składniki

• mąka - 40 dag
• mleko - 4 łyżka(i)
• drożdże - 2 dag
• cukier - 1 łyżeczka(i)
• oliwa - 1 łyżka(i)
• pęczek dymki
• jajko - 1 szt.
• żołtko - 2 szt.
• pieczarki - 40 dag
• oregano
• kwaśna śmietana - 12 dag
• szynka - 10 dag
• pieprz
• ser gouda - 5 dag

Etapy przyrządzania

1
Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie , wsypać pokruszone drożdże.Wlać letnie mleko,wsypać cukier, wymieszać, przykryć, odstawić na 15 minut.Do zaczynu dodać jajko i żółtka, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.
2
Pokrojone dymki i pieczarki smażyć 5 minut na oliwie, przełożyć na papierowy ręcznik, osączyć z tłuszczu.Następnie wymieszać z kostkami szynki,posiekanym oregano i śmietaną.Przyprawić do smaku pieprzem.
3
Ciasto drożdżowe rozwałkować, wyciąć owalne bułeczki, brzegi zawinąć do środka.Bułki wypełnić farszem.Blachę wyłożyć pergaminem, umieścić na niej bułki, posypać serem, piec 12-15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher