|
||||||||||
SZARLOTKAKrótki opis potrawySzarlotka z pianąPotrzebne składniki mąka pszenna - 2,5 szkl. cukier - 0,5 szkl. żółtka - 4 proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) masło roślinne - 1 kostka(i) jabłka - 1 kg białka - 4 cukier puder - 0,5 szkl. mąką ziemniaczana - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
CIASTO:
Zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i rozłożyć na blachę a 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika. Na rozłożone ciasto poukładać kawałki jabłek lub jabłka starte na tarce jarzynowej
2
PIANA:
Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać po trochu cukru pudru, a na samym końcu dodać mąkę ziemniaczaną.
Na jabłka rozłożone położyć pianę, a następnie pozostałą ilość ciasta zetrzeć na tarce.
Piec ok. 50 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|