|
||||||||||
Sos Agnes SorellKrótki opis potrawyPycha!Potrzebne składniki 4 jajka pół łyżeczki musztardy sok z 1/2 cytryny 150 ml oliwy z oliwek 2 gałązki pietruszki 1/4 pęczka pietruszki 4 - 5 liści bazylii sól pieprz cayenne Etapy przyrządzania1
Jajka gotować dokładnie 4 minuty, po czym schłodzić w zimnej wodzie. Przepołowić nożem, oddzielić żółtka od białek i przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać musztardę i sok z cytryny i tak jak przy przyrządzaniu majonezu, mieszając dodawać kropelka po kropelce oliwy. Zioła umyć, osuszyć. Liście pietruszki oddzielić od gałązek i posiekać drobno wraz z pozostałymi ziołami. Białka drobno pokroić i razem z ziołami dodać do sosu. Sos przyprawić solą i pieprzem cayenne.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|