Sos beszamelowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wyśmienity do lazani!

Potrzebne składniki

• 1,5 łyżki masła
• 1,5 łyżki mąki
• szklanka rosołu
• poł szklani śmietany
• 1-2 żółtka
• 2 łyżki utartego żółtego sera
• sól,pieprz
• gałka muszkatałowa

Etapy przyrządzania

1
Mąkę przesiać przez gęste sito. Masło stopić, dodać przesianą mąkę, wymieszać, dodać, wlewając powoli, zimny rosół w trakcie podgrzewania i ustawicznego mieszania trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia, chwilę podgrzewać do zgęstnienia, odstawić, dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem i utarty ser, wymieszać, podgrzać, ale nie zagotowywać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher