|
||||||||||
Sos beszamelowyKrótki opis potrawyWyśmienity do lazani!Potrzebne składniki 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki mąki szklanka rosołu poł szklani śmietany 1-2 żółtka 2 łyżki utartego żółtego sera sól,pieprz gałka muszkatałowa Etapy przyrządzania1
Mąkę przesiać przez gęste sito. Masło stopić, dodać przesianą mąkę, wymieszać, dodać, wlewając powoli, zimny rosół w trakcie podgrzewania i ustawicznego mieszania trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia, chwilę podgrzewać do zgęstnienia, odstawić, dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem i utarty ser, wymieszać, podgrzać, ale nie zagotowywać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|