|
||||||||||
Zupka z pulpecikamiKrótki opis potrawyPożywna zupka,zastępuje danie glównePotrzebne składniki rosół mięsny - 3 l mięso mielone wieprzowe - 500 g ziemniaki - 3-4 szt. ryż - 1/3 szkl. cebula - 2 szt. sól - 1 łyżeczka(i) pieprz - 1 szczypta(y) przyprawa do mięsa mielonego - 1 łyżeczka(i) bazylia - 1 szczypta(y) papryka czerwona słodka mielona - 1 łyżeczka(i) curry - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriaRobot kuchenny albo maszynka do mięsaEtapy przyrządzania1
Do 3 litrów wczesniej przyrządzonego rosołu wrzucamy średniej wielkości ziemniaki,pokrojone w kostke.W osolonej wodzie gotujemy ryż na połtwardo,odcedzamy na sitku.Mięso mielone miksujemy w robocie kuchennym z cebula(może być jedna wielka albo 2 średnie).Doprawiamy mielone solą,pieprzem,ulubioną przyprawą do mielonego,bazylią,papryką i ryżem.Dokładnie mieszamy składniki.Formujemy nieduże kulki.Wrzucamy mielone do gotującego się rosołu.Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy zupke przez ok.10 minut od momentu wypłynięcia kulek na powierzchnie.Przed końcem gotowania wrzucamy szczyptę curry i doprawiamy. Dla polepszenia smaku,na 5 minut przed koncem gotowania, na życzenie mozna dodac pomidor pokrojony w kostke
UwagiWidzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|