|
||||||||||
Sos chrzanowy gotowanyKrótki opis potrawyPodawać do jaj, ryb, wędlin, zimnych mięs.Potrzebne składniki 20 g mąki 20 g masła szklanka śmietany 100 g chrzanu sól,cukier sok z cytryny 1 żółtko Etapy przyrządzania1
Masło stopić z mąką, rozprowadzić śmietaną. Dodać do sosu starty chrzan, cukier, sól i sok z cytryny, zagotować. Zestawić z ognia i natychmiast podprawić żółtkiem, ostudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|