Mazurski zapychacz

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Mike_THE_GR8
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Prosta i tania do wykonania potrawa z cyklu na winie - co się nawinie to do gara.

Potrzebne składniki

• Zupa pomidorowa z woreczka - 1 op.
• Parówki - 6 szt.
• Ser żółty - 30 dkg
• Chleb - trochę - około ćwier
• ketchup

Przydatne akcesoria

Garnek, nóż

Etapy przyrządzania

1
Do gara wrzucić zupę pomidorową, pokrojone parówki, trochę wody żeby rozrzedzić, dolać ketchupu dla zachowania koloru. Jak już się wszystko trochę pogotuje (kilka minut) dodać ser żółty pokrojony w kostkę i poszarpany na drobne kawałki chleb. Podgrzewać dalej do rozpuszczenia się sera. Wbrew pozorom jest naprawdę jadalne :)

Jak podawać?

Jak najszybciej

Uwagi

W sumie listę składników można traktować dośc dowolnie, ja starałem się odtworzyć to, co trafiło do garnka kiedy przyrządzaliśmy ten specjał na łódce płynącej po jeziorze Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (2)

O tak...
O tak, nazwa jak najbardziej słuszna, zapycha bardzo ;-) Choć nie wszyscy potrafią docenić subtelny smak:D
autor: norecci dodany dnia 2008-02-14 13:38:17

to jest przepis prosto z akademikow :D ale jak nie ma co do gara wlozyc to nawte smakuje :) i zapycha na caly dzien!! :D
autor: anusiak dodany dnia 2008-04-04 10:52:10

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher