|
||||||||||
Chłodnik tradycyjnyKrótki opis potrawyIdealna zupa na gorące dni.Potrzebne składniki Bulion drobiowy - 2 kostka(i) jogurt naturalny - 0,5 l Koperek - pęczek szt. Duży ogórek - 1 szt. Botwinka - pęczek szt. Szczypiorek - pęczek szt. Rzodkiewka - pęczek szt. Przydatne akcesoriaRondelek. Miski. Noż. Łyżka. Deseczka do krojeniaEtapy przyrządzania1
Umytą botwinkę posiekaj, zalej szklanką wrzątkum wrzuć bulion i gotuj ok 10 min.
2
Ostudź i połącz z jogurtem.
3
Pokrój rzodkiewki, ogórek, szczypiorek i koperek. Dodaj do zupy. Przypraw do smaku.
Jak podawać?Schłodzony.UwagiZupę podawać najlepiej z ugotowanymi jajami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|