Chłodnik tradycyjny

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Reira
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Idealna zupa na gorące dni.

Potrzebne składniki

• Bulion drobiowy - 2 kostka(i)
• jogurt naturalny - 0,5 l
• Koperek - pęczek szt.
• Duży ogórek - 1 szt.
• Botwinka - pęczek szt.
• Szczypiorek - pęczek szt.
• Rzodkiewka - pęczek szt.

Przydatne akcesoria

Rondelek. Miski. Noż. Łyżka. Deseczka do krojenia

Etapy przyrządzania

1
Umytą botwinkę posiekaj, zalej szklanką wrzątkum wrzuć bulion i gotuj ok 10 min.
2
Ostudź i połącz z jogurtem.
3
Pokrój rzodkiewki, ogórek, szczypiorek i koperek. Dodaj do zupy. Przypraw do smaku.

Jak podawać?

Schłodzony.

Uwagi

Zupę podawać najlepiej z ugotowanymi jajami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Reira
Reira
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher