|
||||||||||
GrogKrótki opis potrawyRozgrzewający napój na zimne dni.Potrzebne składniki Ciemny rum - 40 ml Sok z cytryny - 1 szt. Cukier - 0,5 łyżeczka(i) Gorąca woda - 75 ml Goździki - 3-4 szt. Kora cynamonu w kawałku - 1 szt. Przydatne akcesoriaSzkło. ŁyżeczkaEtapy przyrządzania1
Do nagrzanego szkła wlać rum, sok, wsypać cukier, goździki i cynamon. Dodać gorącą wodę i zamieszać.
Jak podawać?Odrazu po zrobieniu.UwagiSok z cytyny powinien być jak najświeższy. Najlepiej wyciśnięty tuż przed dodaniem. Uwaga na pestki! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|