|
||||||||||
Spaghetti z bazylią i pestoKrótki opis potrawySpaghetti w zupełnie innej odmianie.Potrzebne składniki Makaron wstążki - 50 dag Świeża bazylia - 2 szkl. Czosnek - 4 Zmielone orzechy laskowe - 0,25 szkl. Sól - 1 łyżka(i) Starty paremzan - 0,5 szkl. Oliwa z oliwek - 250 ml Przydatne akcesoriaMiski, łyżki, talerze, słoik, garnek, sitko.Etapy przyrządzania1
Umyj bazylię i osącz ją. Odłóż na bok kilka gałązek.
2
Włóż bazylię do miski z rozgniecionym czosnkiem, orzechami i oliwą. Ucieraj przez kilka minut, aż powstanie gęsty sos. Dodaj pieprz do smaku i połowę tartego sera. Przelej sos do słoika i wstaw do lodówki na ok. 20 minut, aby składniki się „przegryzły.”
3
Ugotuj makaron i osącz go. Przełóż do miski. Polej sosem Pesto i wymieszaj. Rozłóż na talerze. Posyp resztą tartego parmezanu i udekoruj listkami bazylii.
Jak podawać?Najlepiej zaraz po przyrządzeniu.UwagiParmezan powinien być świeżo starty, a pieprz świeżo zmielony. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|