|
||||||||||
Sos pomidorowyKrótki opis potrawysos pomidorowyPotrzebne składniki 2 łyżki octu sherry 2 łyżki czewronego wina 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz szczypta cukru 4 łyżki oliwy 2 gałązki bazyli Etapy przyrządzania1
Ocet sherry wymieszać z czerwonym winem i koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i cukrem.
Dodać oliwę, dokładnie wymieszać. Do sosu wrzucić posiekaną bazylie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|