|
||||||||||
Pomidory w sosie rosyjskimKrótki opis potrawypomidorkiPotrzebne składniki 500 g małych pomidorów 100 ml oleju słonecznikowego , 1 łyżka pasty pomidorowej 50 ml keczupu 2 łyżki miodu 1 cebula sól, pieprz, estragon Etapy przyrządzania1
Wybieramy małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie myjemy, sparzamy skórkę wrzątkiem, wkładamy na chwile do zimnej wody i obieramy. Przygotowujemy sos. Cebule drobno siekamy. Miód podgrzewamy, dobrze roztrzepujemy. Dokładnie mieszamy sól z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodajemy keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekana cebule. Pomidory wkładamy do salaterki, zalewamy sosem i odstawiamy na 1 godz. do lodówki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|