|
||||||||||
Mango z karmelem pomarańczowymKrótki opis potrawyMango z karmelem pomarańczowymPotrzebne składniki 1 mango 2 pomarańcze 4 łyżki cukru 50 g drobno posiekanej skórki pomarańczowej kandyzowanej Etapy przyrządzania1
Mango cieniutko obrać. Miąższ pokroić na cząstki. Owoce ułożyć na 4 talerzach.
Z pomarańczy wycisnąć sok. Cukier wsypać na patelnię, podgrzewać, nie przerywając mieszania, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Dodać sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Całość gotować do zgęstnienia. Polać cząstki mango.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|