Mango z karmelem pomarańczowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Mango z karmelem pomarańczowym

Potrzebne składniki

• 1 mango
• 2 pomarańcze
• 4 łyżki cukru
• 50 g drobno posiekanej skórki pomarańczowej kandyzowanej

Etapy przyrządzania

1
Mango cieniutko obrać. Miąższ pokroić na cząstki. Owoce ułożyć na 4 talerzach. Z pomarańczy wycisnąć sok. Cukier wsypać na patelnię, podgrzewać, nie przerywając mieszania, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Dodać sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Całość gotować do zgęstnienia. Polać cząstki mango.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher