|
||||||||||
łatwa BabkaKrótki opis potrawyBardzo łatwa w wykonaniu.Potrzebne składniki jajka - 6 szt. cukier puder - 1,5 szkl. olej - 1/2 szkl. woda - 3/4 szkl. mąka - 2,5 szkl. kakao - 3 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 szt. olejek migdałowy - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Jajka dokładnie utrzeć z cukrem i z olejem . Powoli ucierać ,na koniec dodać wodę . Mąkę przesiać, odłożyć 2 łyżki, do większości dodać proszek do pieczenia i wymieszać z utartą masą. Dodać olejek migdałowy.
2
Podzielić ciasto na 2 części do jednej dodać 2 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki pozostawionej mąki.
Ciasto przełożyć do smarowanej formy pamiętając o zasadzie raz jasna masa raz kakaowa
Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni
życzę smacznego
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|