|
||||||||||
B - 52Krótki opis potrawySłodki, ciężki coctail typu SHOT.Potrzebne składniki Kahlua - 15 ml Bailey's Irish Cream - 15 ml Cointreau - 10 ml Przydatne akcesoriaOdpowiedni kieliszek, rurka, łyżeczka do herbaty.Etapy przyrządzania1
Składniki ostrożnie układamy jeden na drugim. Używamy do tego łyżki barmańskiej, lesz ten sam rezultat uzyskamy stosując zwykłą łyżeczkę do herbaty.
Jak podawać?Potawać w kieliszku z grubego szkła typu SHOT. Moze być zwykły kieliszek do wódki lecz wtedy nie radzę go podpalać.UwagiCointreau można podpalić aby uzyskać lepszy efekt przy podawaniu. Nie należy czekać długo aż kieliszek się nagrzeje. Podpalić bazpiśrednio przed sporzyciem. Używać rurki do wypicia coctailu. Należy uważać aby się nie poparzyć. Spożywać w rozsądnych ilościach. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|