|
||||||||||
Sos grecki (do ryby)Krótki opis potrawysosik na 1 kg usmażonych filetówPotrzebne składniki 1/2 kg marchwi 2 pietruszki (średnie) 1/2 selera 2-3 cebule koncentrat pomidorowy w słoiczku 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego Etapy przyrządzania1
Warzywa korzeniowe ucieram na grubej tarce jarzynowej (jak się komuś chce można pokroic w słupki), wrzucam na rozgrzany olej, dodaje liście laurowe i ziele angielskie i dusze pod przykryciem do zmięknięcia. Potem dodaje cebule pokrojona w półplasterki i jeszcze dusze, a na koniec koncentrat. Jeżeli sos jest za gesty - dolewam trochę wody, sole i pieprze do smaku. W głębokim naczyniu przekładam na zmianę ryby i sos - można jeść na ciepło z ryżem i na zimno z chlebem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|