|
||||||||||
Makaron z sosem śmietanowo-grzybowymKrótki opis potrawyPyszne danie do szybkiego przyrządzenia - a jego smak przekonał nawet mnie, który nie przepada za grzybami.Potrzebne składniki Filet z kurczaka - 1 podwójny szt. Sos smietanowo-grzybowy - 1 op. Makaron penne - 1 op. Starty ser żółty - 15 dkg Przydatne akcesoriaDuża patelnia, garnek do ugotowania makaronuEtapy przyrządzania1
Nastawić wodę na makaron, filety z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.
2
Pokrojonego kurczaka podsmażyć (sprawdź, czy nie zostały surowe kawałki) na oleju. Po podsmażeniu na patelnię wlej sos ze słoika i podsmaż jeszcze kilka minut gotując w tym czasie makaron.
3
Makaron odcedź a następnie wrzuć do większego garnka makaron i sos i delikatnie wymieszaj (na tyle delikatnie, żeby nie zmasakrować makaronu ;) ). Rozłóż na talerze, posyp żółtym serem.
Jak podawać?Posypane startym żółtym seremUwagiDo tego dania doskonale pasuje wino białe wytrawne lub półwytrawne. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|