|
||||||||||
Warzywna z orzechamiKrótki opis potrawyniecodzienne :)Potrzebne składniki 400 g. ryżu 3 marchewki 3 pory 400 g. selera 100 g. siekanych orzechów włoskich łyżka octu ziołowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki natki sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 5 łyżek oleju Etapy przyrządzania1
Ryż opłukać, gotować 15 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Marchewki i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Pory umyć, pokroić w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem, dodać orzechy, sól i pieprz. Z octu, soku z cytryny, cukru i oleju ukręcić sos. Polać nim warzywa i ryż. Wymieszać. Posypać drobno posiekaną natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|