|
||||||||||
Surówka z patisonówKrótki opis potrawykolejna \\\'fajna\\\' surówkaPotrzebne składniki 2 młode patisony (30-40 dag) 2 pomidory 1 cebula (10 dag) 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny cukier i sól Etapy przyrządzania1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pomidory myjemy, osączamy i kroimy w ósemki. Patisony myjemy i zcieramy na tarce do jarzyn. Warzywa mieszamy. Olej łączymy z sokiem z cytryny, solimy i słodzimy. Warzywa polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|