|
||||||||||
Surówka z kabaczkaKrótki opis potrawySurówka z kabaczkaPotrzebne składniki 30 dag kabaczka 10 dag białych porzeczek 4 łyżki posiekanego kopru ocet 1/2 szklanki jogurtu sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Kabaczek myjemy, obieramy, przekrajamy wzdłuż, wydrążamy, usuwając nasiona razem z luźnym miąższem. Porzeczki myjemy, przetrzeć przez sito. Przecier mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem, mieszamy z posiekanym koperkiem. Kabaczek kroimy lub zcieramy na tarce. Mieszamy z przygotowanym sosem. Wykładamy na salaterkę. Możemy dodać drobno posiekanego czosnku. Podajemy do mięs, ryb i jaj.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|