Golonka po Staropolsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ula
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
2 godziny
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Golonka po Staropolsku

Potrzebne składniki

• Golonki - 2
• Olej - 300 ml
• Czosnek - 4
• Tymianek - szczypta(y)
• Rozmaryn - szczypta(y)
• Margaryna
• Sól - 2 łyżeczka(i)
• Papryka Słodka - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Czosnek wycisnąć do oleju dodać zioła , sól pieprz i paprykę dokładnie wymieszać . Do zalewy założyć Golonki dobrze je w zalewie wymieszać zastawić na 4-5 godz.( Najlepiej by było zostawić na noc wtedy lepiej przejdzie zalewą) Po wyjęciu z zalewy golonkę obłożyć ze wszystkich stron pół centymetrowymi plastrami margaryny i zawinąć szczelnie w folie aluminiową piec przez 2 do 2,5 godziny .
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)

Świetne.
Dodam tylko że podawane z czerwonym winem jest na prawdę bezbłędne
autor: kolokwi dodany dnia 2008-02-16 20:25:55

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Ula
Ula
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (2)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher