|
||||||||||
CIASTO CZEKOLADOWEKrótki opis potrawyokPotrzebne składniki margaryna - 1 kostka cukier - 1 1/2 filiżanki kuwertura - 425 g jajka - 7 szt. mąka - 2 filiżanki Etapy przyrządzania1
W garnku roztopić margarynę,cukier i czekoladę. Dobrze wymieszać. zostawić do ostygnięcia. Utrzepać białka jajek i wrzucić do zimnej masy czekoladowej. Utrzeć żółtka i razem z mąką wrzucić do masy. Wlać do wysmarowanej masłem formy i posypanej mąką. Piec w temp 250 przez 20 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|