Chrzan ze śmietaną do jajek, pasztetów i pieczeni rzymskiej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
• Wielkanoc
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na wielkanocny stół

Potrzebne składniki

• chrzan - 2 korzenie
• masło - 1 łyżka(i)
• sok z cytryny
• surowe żółtko
• gęsta śmietana - 1 szkl.
• sól, cukier - do smaku

Przydatne akcesoria

nóż, tarka, rondel, łyżka, słoiczek

Etapy przyrządzania

1
Chrzan obieramy i myjemy, trzemy na drobnej tarce, zalewamy wrzątkiem
2
W rondlu topimy łyżkę masła, dodajemy chrzan, mieszamy, rozprowadzamy ze śmietaną, aby powstał gęsty krem
3
Dodajemy sól, cukier i sok z cytryny, zaciągamy żółtkiem.
4
Przelewamy do słoiczka zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher