|
||||||||||
Chrzan ze śmietaną do jajek, pasztetów i pieczeni rzymskiejKrótki opis potrawyNa wielkanocny stółPotrzebne składniki chrzan - 2 korzenie masło - 1 łyżka(i) sok z cytryny surowe żółtko gęsta śmietana - 1 szkl. sól, cukier - do smaku Przydatne akcesorianóż, tarka, rondel, łyżka, słoiczekEtapy przyrządzania1
Chrzan obieramy i myjemy, trzemy na drobnej tarce, zalewamy wrzątkiem
2
W rondlu topimy łyżkę masła, dodajemy chrzan, mieszamy, rozprowadzamy ze śmietaną, aby powstał gęsty krem
3
Dodajemy sól, cukier i sok z cytryny, zaciągamy żółtkiem.
4
Przelewamy do słoiczka zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|