|
||||||||||
Frytowane pierożki japońskieKrótki opis potrawyPyszne pierozki!!Potrzebne składniki Ciasto: 7 łyżek mąki 1 łyżka smalcu 75 ml gorącej wody olej do smażenia szczypta soli Farsz: 10 dag mięsa z kurczaka 4 cebule dymki 1/3 pora 4 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej kawałek imbiru 4 łyżki oleju Etapy przyrządzania1
Ciasto - do mąki wlać roztopiony smalec i wodę, dodać szczyptę soli i wyrobić ciasto a następnie odstawić na 20 minut. Farsz - zmielić mięso, posiekać dymkę i pora i podsmażyć to na oleju. Dodać posiekany czosnek i imbir. Przyprawić sosem sojowym. Farsz chwilę smażyć, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać a następnie ostudzić. Ciasto rozwałkować i wykroić z niego niewielką szklanką kółka i na nie nakładać farsz i zlepiać brzegi pierożków. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować aż wypłyną na powierzchnię. Wyjąć z wody i przed podaniem pierożki obsmażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|