|
||||||||||
Kluski z kapustąKrótki opis potrawyPyszne kluseczkiPotrzebne składniki 5-6 ziemniakow 1 szklanka mąki sól 1 jajko pieprz 1,5 kg kiszonej kapusty 30 dag boczku wędzonego Etapy przyrządzania1
Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać mąkę (ciasto powinno być dość gęste) sól i pieprz. Zagotować wodę w garnku i wrzucać łyżką małe porcje ciasta. Ugotowane kluski odcedzić. Kapustę ugotować. Boczek pokrojony w kosteczkę podsmażyć na patelni. Dodać połowę boczku do kapusty, a do pozostałej części przełożyć kluski, wymieszać i lekko podsmażyć. Podawać na jednym talerzu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|