|
||||||||||
Knedle z morelamiKrótki opis potrawyPyszna słodkośćPotrzebne składniki 400 ml mleka 4 łyżki masła 50 dag białego sera 1 jajko 15 dag kaszy manny 4 łyżki cukru sól 20 moreli 20 dag moreli bez pstek 10 dag białej czekolady Etapy przyrządzania1
Mleko zagotować z solą i 1 łyżką masła. Wsypać kaszę mannę i zagotować mieszając.Kiedy kasza będzie gęstnieć, zmniejszyć płomień, wsypać 1 łyżkę cukru, podgrzać 1 minutę. Przestudzić, utrzeć z serem oraz jajkiem. Ciasto wstawić do lodówki na 30 minut. Do środka każdej moreli bez pestek włożyć 1/2 kostki czekolady. Ciasto podzielić na 20 porcji, w każdą zawinąć 1 morelę z czekoladą. Gotować 15-20 minut w lekko osolonej wodzie. Zagotować 300 ml wody, dodając 3 łyżki cukru. Gdy połowa wody odparuje, włożyć morele i gotować, aż powstanie gęsty sos. Polewać knedle.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|