|
||||||||||
Leniwe pierogiKrótki opis potrawyZnakomity przepis na znane wszystkim pierogi leniwe.Potrzebne składniki 1/2 kg białego sera 10-15 dag ziemniaków 2 jajka 2 łyżki oliwy 5-6 dag mąki ziemniaczanej Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obrać, ugotować i przestudzone zmielić w maszynce razem z serem. Dodać jajka, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto. Uformować z ciasta wałek o średnicy 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę i kroić w skośne kawałki o szerokości 2-3 cm. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować. Podawać polane topionym masłem zmieszanym z bułką tartą lub bitą śmietaną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|