Pierogi z kapustą i grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Znana potrawa...

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• 350 g mąki
• 2 jajka
• 30 g masła
• 100 ml letniej wody
• Farsz:
• 100 g masła
• 100 g kapusty kiszonej
• 200 g cebuli białej
• 20 g suszonych grzybów
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Grzyby dzień wcześniej namoczyć, ugotować do miękkości i drobno pokroić. Do nich dodać roztopione masło, pokrojoną i przesmażoną na złoto cebulę i ugotowaną zmieloną kapustę. Wszystko smażyć na małym ogniu do uzyskania jednolitego gładkiego farszu, Doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto: masło roztopić i lekko przestudzić. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Powinno być sprężyste i lśniące. Rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklanką kółka. Na każde zakładać łyżeczką farsz i zlepiać pierogi.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher