|
||||||||||
Uszka do barszczuKrótki opis potrawyRewelacyjne!!Potrzebne składniki Ciasto: 1 kg mąki 1 jajko Farsz: 100 g suszonych grzybów 300 g cebuli bułka tarta 1 łyżka masła sól pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby umyć. Zalać niewielką ilością osolonej wody. Gotować ok. 25 minut pod przykryciem. Odcedzić. Posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Razem z grzybami podsmażyć na maśle, posypując tartą bułką, by uzyskać spoistą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, wody i jajka zagnieść ciasto. Rozwałkować je dość cienko, wykrawać małe kółka. Na środek każdego nakładać farsz, zlepiać jak na pierogi po czym zlepić 2 przeciwległe rogi. Wrzucać na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować łyżką cedzakową, osączyć i ostudzić, Podawać z barszczem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|