Uszka do barszczu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rewelacyjne!!

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• 1 kg mąki
• 1 jajko
• Farsz:
• 100 g suszonych grzybów
• 300 g cebuli
• bułka tarta
• 1 łyżka masła
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Grzyby umyć. Zalać niewielką ilością osolonej wody. Gotować ok. 25 minut pod przykryciem. Odcedzić. Posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Razem z grzybami podsmażyć na maśle, posypując tartą bułką, by uzyskać spoistą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, wody i jajka zagnieść ciasto. Rozwałkować je dość cienko, wykrawać małe kółka. Na środek każdego nakładać farsz, zlepiać jak na pierogi po czym zlepić 2 przeciwległe rogi. Wrzucać na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować łyżką cedzakową, osączyć i ostudzić, Podawać z barszczem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher