tort capucino

Aktualna ocena: 0
dodany przez: diduś
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

swietny na kazda okazję

Potrzebne składniki

• jablka
• cukier puder
• maka krupczatka
• orzechy krajane
• jajka
• proszek do piecz.
• soda

Etapy przyrządzania

1
jabłka pokroic w kostke zasypac szklanka cukru dgy pusci sok wsypac szklanke maki kripczatki i 10 dag posieanych orzechów wymieszac. Białka ubic dodac zołtka i 2/3 szkl cukru pudru skzlanke maki z proszkiem i soda. wymieszac ciasto z jabłkami wylac na wysmarowana blaszke i piec Biszkopt orzechowy: 5 jaj 6 łyzek cukru 5 łyz. krupczatki 5 łyz. mielonych orzechów 1 łyz proszku do pieczenia zapach migdałowy
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: diduś
diduś
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (19)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher